• Protocol voor Beach Handbal trainingđź“‹

12 mei 2020 Beheerder
  • Vanaf vandaag, dinsdag 12-05-2020, gaan we voor alle leeftijdsgroepen weer training aanbieden. Dat betekend dat we weer gaan handballen op het beachveld naast de manege. Omdat we graag willen blijven handballen, vragen we iedereen zo goed mogelijk de regels op te volgen. Naast het feit dat we niet willen dat er personen ziek worden, willen we ook boetes voorkomen. Er wordt streng gecontroleerd en het kwijt raken van onze vergunning om te mogen trainen zou zeer spijtig zijn. Voor vragen over deze maatregelen kan er contact opgenomen worden met Hilda Steen (TC Voorzitter) via tc@hvbeilen.nl

Gisteren zijn de nieuwe regels van het NHV/NOC*NSF/Gemeente bekend gemaakt en opgenomen in hun protocollen. Wij hebben uit de deze protocollen de belangrijkste punten uitgehaald. Hieronder een korte samenvatting over de algemene regels en hoe wij als vereniging omgaan met de trainingen (met onderscheid tussen jeugd en volwassen). Daarnaast zijn de links naar de protocollen van de verschillende organisaties toegevoegd.

Algemene regels

• Behoud ten minste 1,5 meter afstand van elkaar (uitzondering geldt voor sportende/spelende kinderen tot en met 12 jaar).
    • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook iedereen blijft thuis. Deelnemers mogen om deze reden worden teruggestuurd.
    • Als een huisbewoner koorts heeft, blijft u of uw kind thuis.
    • Hoest en nies in je elleboog.
    • Was voor en na de training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
    • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de trainingen aan op het beachveld en ga direct daarna naar huis.
    • Indien mogelijk de kinderen bij voorkeur alleen op de fiets laten komen. Met de auto blijft de ouder in de auto zitten en vertrekt weer na het afzetten.
    • Eigen bidon meenemen naar de training.
    • Geen toeschouwers aanwezig bij de trainingen.

Trainingen jeugd (tot 13 jaar

• Voor en na de training je handen thuis goed wassen.
    • Afstand 1,5 meter is niet van toepassing.
    • Raak het gezicht zo min mogelijk aan.
    • Iedereen speelt met dezelfde handballen, een eigen bal is niet nodig.
    • Er is naast de trainer ook een andere volwassene aanwezig die toezicht houdt op de training m.b.t. het naleven van de maatregelen. Deze draagt een hesje.
    • De trainer en de toezichthouder houden zoveel mogelijk afstand van de kinderen en van elkaar.
    • Materialen worden na elke training schoongemaakt.

Trainingen volwassenen (vanaf 13 jaar)

• Voor en na de training je handen thuis goed wassen.
    • Houdt ten aller tijden 1,5 meter afstand van elkaar.
    • Maximaal 14 personen zijn aanwezig op het speelveld (naast de trainer).
    • Ga gefaseerd het veld op en niet allemaal tegelijkertijd.
    • Iedereen speelt met dezelfde handballen, een eigen bal is niet nodig.
    • Raak het gezicht zo min mogelijk aan.
    • Materialen worden na elke training schoongemaakt.

NHV            : https://www.handbal.nl/blog/2020/05/01/protocol-handbal-breedtesport/

NOC*NSF   : https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

Gemeente  :