• Oud papier

  Sinds mensenheugenis wordt op elke eerste woensdag van de maand oud papier door HV Beilen opgehaald. Vroeger met een aanhangwagen achter de auto, tegenwoordig met drie grote vrachtwagens. Maar waarom zameld HV Beilen oud papier in?

  Waarom oud papier inzamelen?  
  Ten eerste uit milieuvriendelijke overwegingen. Een zeer groot deel van onze afvalstroom bestaat uit oud papier. Als vereniging in Beilen willen we op deze wijze bijdragen aan een schone omgeving.

  Daarnaast krijgen we als vereniging een kleine vergoeding per ton oud papier dat wij inzamelen. Omdat we zoveel ophalen in Beilen en omstreken, is de vergoeding op jaarbasis goed voor bijna 1/3 van de jaarlijkse begroting. Zou deze inkomstenstroom wegvallen, dan valt dus 1/3 van alle inkomsten per jaar weg. Dat is voor ons als kleine vereniging rampzalig. De meeste leden weten dan ook niet dat het inzamelen van oud papier zo belangrijk is voor ons als vereniging. 

  Wie haalt het oud papier op?
  wij hebben vaste ploeg, waar oud handballers en ouders van huidige maar ook van oud handballers in zitten. Wij zijn dan ook super blij met deze vaste ploeg, die om de beurt elke eerste woensdag van de maand klaar staat om oud papier voor onze vereniging op te halen.

  Naast onze vaste ploeg helpen de handbalteams ook mee. Elk team moet ongeveer 1 á 2 keer in het jaar meehelpen  oud papier inzamelen. Drie personen van een team helpt dan de vaste ploeg mee. Als teamlid zul je dan ongeveer één keer in de 2 jaar moeten helpen. Hieronder staat het schema welk team aan de beurt is.

  Waar moet je aan denken als je meehelpt?
  Het team dat oud papier moet ophalen, moet om 17:55 aanwezig zijn bij de sporthal. Om 18:00 vertrekken we namelijk met drie vrachtwagens om het oud papier op te halen in Beilen. Diegene die meehelpt moet boven de 18 jaar zijn. Dat betekend dat jeugdteams volwassenen moet inzetten voor het inzamelen van het oud papier. Rond 22:00 zul je weer terug zijn bij de Sporthal om te genieten van een wel verdiend drankje 😉

  Daarnaast is het handig om handschoenen mee te nemen. Het oud papier zal voornamelijk in containers zitten, maar kan ook in dozen langs de weg staan. Het is dan handig om werkhandschoenen mee te nemen. Een veiligheidsvest zul je van ons krijgen.

  Iedereen die meehelpt zijn wij heel erg dankbaar. Zo ook onze vaste ploeg die om de beurt elke eerste woensdag van de maand weer klaar staat op oud papier in te zamelen💪 De vaste ploeg is altijd op zoek naar gezellige vrijwilligers die om de maand het leuk lijkt om mee te helpen oud papier in te zamelen. Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van de vaste ploeg? Stuur dan snel een mailtje naar penningmeester@hvbeilen.nl

 • Team Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Maart April Mei Juni Juli
  Heren 1                    
  Dames Midweek                    
  C1-Jeugd                  
  C2-Jeugd                  
  D1-Jeugd                    
  E1-Jeugd                  
  E2-Jeugd                  
  F-Jeugd